Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Роздуми про Незалежність

Роздуми про Незалежність

Блоги
Укрінформ
Незалежність – почасти важкий, довготривалий, а іноді й трагічний вічний процес змін та боротьби

Незалежність у житті кожної людини і держави має справжню цінність, якщо дозволяє їм приймати самостійні рішення, які базуються на власних бажаннях, переконаннях, інтересах та досвіді.

Незалежність, насамперед, це суверенне право особистості й держави бути почутими багатьма іншими та мати можливість приймати відповідальні (а головне – результативні) рішення у зовнішній і внутрішній політиці власної держави на користь власного народу.

Народжується Незалежність (з різних причин) завжди у середовищі меншості, а ось справжню її ціну завжди платить значна більшість простих громадян. І часто – ціною власного життя та життя своїх дітей!

Зміст і форми Незалежності можуть бути різні, але завжди Незалежність пов'язана із запитом людей на право доступу до механізмів справедливості й гідності. Це, насамперед, не тільки віра у щось абстрактне і недосяжне, це бажання більшості громадян достойно жити і самостійно урядувати на власній землі й території. На якій усі будуть залежні від: спільних прав і обов’язків, соціальної поваги, суспільної совісті та моралі. Ми також залежимо від реального партнерства з тими, з ким разом живемо і маємо спільні цінності і погляди на наше життя, наше сьогодення і майбутнє.

Увесь людський потенціал, територію, державу, природні та суспільні ресурси, які є нашим надбанням, – варто захищати від різного роду внутрішніх і зовнішнішніх зайд – через колективну політичну мудрість, дієву оборону та ефективне управління. Незалежність для мене не стільки свято, скільки важкий, довготривалий, а іноді й трагічний вічний процес змін та, на жаль, боротьби за право залишатися особистістю у власній державі. За нас із вами, за кожну людину на нашій землі! За нашу з вами незалежність і гідність, якщо ми того варті!

Сергій Телешун, засновник і голова громадської організації «Відповідальні за Майбутнє», Заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор політичних наук

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-