Уряд дозволив виїзд за кордон рідним загиблих чи зниклих безвісти під час участі в АТО

Уряд дозволив виїзд за кордон рідним загиблих чи зниклих безвісти під час участі в АТО

Укрінформ
Кабінет міністрів зняв обмеження на виїзд за кордон для осіб, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

"Військовозобов’язані громадяни, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції (АТО), зможуть перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні зміни внесено на засіданні Кабміну 11 серпня.

Читайте також: 74% українців вважають, що юнакам треба дозволити виїзд за кордон на навчання

У міністерстві зауважують, що це зроблено, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО.

"Сьогодні уряд зняв обмеження права на перетинання державного кордону в період дії воєнного стану особами, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО. Військова агресія рф проти України розпочалася у 2014 році та була відновлена 24 лютого 2022 року масованим вторгненням. Тому маємо уникнути несправедливого розділення як самих українських оборонців – учасників військових і спеціальних заходів, так і прав членів родин полеглих Воїнів", – сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба України не обмежує виїзд за кордон юнаків молодше 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-