Шарія та ексочільника поліції Вінничини судитимуть за держзраду

Шарія та ексочільника поліції Вінничини судитимуть за держзраду

Укрінформ
За державну зраду судитимуть відомого проросійського блогера та колишнього очільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, які працювали на ФСБ Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України на виконання завдань ФСБ РФ.

З 2018 року колишній правоохоронець, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби.

Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Інший обвинувачений – керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. Із 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія.

Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Екскерівник обласної поліції до співпраці з ФСБ РФ залучив проросійського блогера. Той погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби.

Читайте також: Агента рф, який «зливав» позиції ЗСУ на Луганщині, посадили на 12 років

Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Про виконану роботу обвинувачені прозвітували своєму куратору з ФСБ РФ.

ОГП не вказує прізвища, але на оприлюднених фото можна впізнати блогера Анатолія Шарія та колишнього очільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова, яким раніше оголошено про підозру у державній зраді.

Читайте також: В Україні заборонена діяльність 18 політичних партій

Як повідомляв Укрінформ, у липні Служба безпеки України оголосила підозру Шарію. Спецслужба встановила, що він брав участь у підготовці та поширенні постановочних відеороликів, де російські загарбники допитують українських полонених.

Зокрема, Шарій особисто підказував співробітникам Федеральної служби безпеки РФ як правильно знімати допит та які запитання ставити військовополоненим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-