Вища рада правосуддя відсторонила суддю Федорець, яка виправдовувала російську агресію

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Федорець, яка виправдовувала російську агресію

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила суддю Звенигородського районного суду Черкаської області Світлану Федорець від здійснення правосуддя до 3 вересня 2023 року у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як передає Укрінформ, таке рішення оголосив голова ВРП Григорій Усик на засіданні в понеділок.

"Вища рада правосуддя вирішила: клопотання генерального прокурора Андрія Костіна задовольнити, тимчасово, до 3 вересня 2023 року, відсторонити суддю Якимівського районного суду Запорізької області Федорець Світлану Володимирівну, відряджену до Звенигородського районного суду Черкаської області, від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - оголосив резолютивну частину рішення Усик.

За відповідне рішення проголосували 12 членів ВРП із 12 присутніх на засіданні.

Читайте також: Оголосили підозру послушнику Почаївської лаври, який виправдовував російську агресію

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці 5 липня оголосили керівниці Звенигородського суду Черкаської області підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

За даними СБУ, фігурантка заперечувала збройну агресію РФ і виправдовувала воєнні злочини росіян. Задокументовано, що суддя підтримувала захоплення Криму і Мелітополя і вихваляла запровадження там "російського законодавства". Крім того, вона виправдовувала воєнні злочини РФ проти цивільних людей. Так, ракетний удар по багатоквартирному будинку у Дніпрі в січні цього року вона "оцінила" як "супутні втрати" під час війни.

ВРП 5 липня дала згоду на утримання під вартою судді Федорець.

8 липня у ДБР повідомили, що судді обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-