Посол США про загибель Вікторії Амеліної: Росія має відповісти за свої дії

Посол США про загибель Вікторії Амеліної: Росія має відповісти за свої дії

Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи загибель письменниці Вікторії Амеліної внаслідок ракетного удару РФ по Краматорську, заявила, що Росія має понести відповідальність.

Про це вона написала у Твіттері, передає Укрінформ.

Брінк поширила заяву посольства США в Колумбії зі словами співчуття через трагічну загибель письменниці, яка зустрічалася із колумбійськими письменниками в момент удару по Краматорську.

«Ще більше жахливих втрат через російські удари по мирному населенню. Росія має відповісти за свої дії», – йдеться у дописі.

Читайте також: Письменниця Амеліна, поранена при обстрілі Краматорська, перебуває в лікарні – ПЕН

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали двох ракетних ударів по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед дванадцяти загиблих – дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

Унаслідок атаки серед інших постраждали були троє колумбійців — відомий письменник Ектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес, яких супроводжувала українська письменниця Вікторія Амеліна.

Читайте також: Соцмережі про загибель Віки Амеліної: Ми всі зараз свідки нового Сандармоха

Амеліна зазнала поранень при обстрілі Краматорська російськими військами. 1 липня вона померла в лікарні. 4 липня з письменницею попрощаються в Києві, а поховають її у середу, 5 липня, на Личаківському цвинтарі у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-