Зараз у США український прапор сприймають як символ боротьби за свободу – Горовий

Зараз у США український прапор сприймають як символ боротьби за свободу – Горовий

Укрінформ
Прапор України у США зараз сприймають як символ свободи та боротьби за свободу.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів режисер, письменник, музикант, волонтер Руслан Горовий.

«Підтримка відчувається скрізь. Кацапських прапорів ти в Америці не побачиш взагалі ніде. А українські прапори можна побачити в будь-якому американському селі. Для багатьох із них (американців – ред.) прапор України є прапором свободи і боротьби за свободу», - зазначив Горовий.

Він додав, що під час поїздок за кордон, у яких він збирає кошти на потреби України, відчувається лише підтримка.

«Коли мені розказують, що нас мало підтримують, то пропоную намалювати собі картинку: ти стоїш на березі океану, вигулюєш цуцика, бачиш китів і при тому ще й думаєш про Україну. Це сюрреалізм, фантастика і за це треба дякувати. Я весь час намагаюся дякувати», - сказав Горовий.

За словами волонтера, із початку повномасштабної війни у нього було 30 виступів у США та інших країнах. Восени він знову збирається в тур США та Канадою.

Читайте також: Руслан Горовий, режисер, письменник, музикант, волонтер

«Такі тури дають можливість збирати на армію. Де я зароблю за 9 виступів умовно впродовж двох тижнів 11 тис. євро? І за ці гроші я купив дві машини для двох підрозділів, які вже працюють», - зауважив Горовий.

Як повідомляв Укрінформ, волонтерська команда режисера, письменника, музиканта Руслана Горового зараз постійно допомагає майже 200 людям на деокупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-