Волонтерська команда режисера Руслана Горового постійно опікується майже 200 людьми

Волонтерська команда режисера Руслана Горового постійно опікується майже 200 людьми

Укрінформ
Волонтерська команда режисера, письменника, музиканта Руслана Горового зараз постійно допомагає майже 200 людям на деокупованих територіях.

Про це Горовий розповів в інтерв’ю, яке невдовзі вийде на сайті Укрінформу.

«Все починалося з того, що ми разом із військовими почали заходити з напрямку через Андріївку і, звісно, знайомитися з людьми. Ми везли з собою воду, продукти, мобільні телефони, стартові пакети, щоб люди могли вийти на зв’язок і не відчували себе кинутими. Паралельно почалися бої за Мощун і ми заходили туди. І так ми почали обростати знайомствами… Зрештою сформувався певний пул людей, а їх приблизно 180-200. Ми намагаємося їм допомагати на постійній основі», - зазначив Горовий.

За його словами, допомагають передовсім тим, хто самотужки не може себе забезпечити, як от сім’ям з дітьми, батька яких взяли в полон або вбили, а також людям, в яких через війну знищене все майно.

Горовий пояснив, що зараз його волонтерська команда допомагає деокупованим населеним пунктам Київщини та двом селам і хутору на Херсонщині. Волонтер зауважив, що кошти на допомогу він збирає за кордоном, де часто бував і має багато знайомих.

«Все, що стосується України, ми намагаємося нациганити, тобто перерозподілити. Українець зазвичай має набагато більше, ніж йому потрібно в житті, бо ми звикли, а раптом голод, війна. Наприклад, холодильник можна було давно викинути, але він стоїть, ми його колись відвеземо бабусі, бо в неї старий, а цей не такий старий. У результаті воно в людини стоїть, як і пральна машина, яку замінили, але не викинули, бо вона ще ніби пере. І ми просимо людей поділитися цими речами, ми їздимо їх збираємо, а потім роздаємо тим, у кого їх немає», - додав Горовий.

Читайте також: У столиці відбувся Київський форум волонтерів

Він зауважив, що поки не відчуває, аби люди стали менше донатити на підтримку України.

До волонтерської команди Горового, окрім нього самого, входять Олена Нечаєва та Роман Гуржій, а також періодично приєднуються інші люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-