МОН рекомендує чотири варіанти навчання для дітей, які через війну виїхали за кордон

МОН рекомендує чотири варіанти навчання для дітей, які через війну виїхали за кордон

Уточнено
Укрінформ
Міністерство освіти та науки України пропонує чотири варіанти навчання для школярів, що виїхали за кордон.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий

(спілкування з міністром відбувалося через прес-службу МОН - ред).

«Міністерство освіти і науки рекомендує дітям – громадянам України, які вимушено знаходяться за кордоном, кілька варіантів здобуття освіти. По-перше, навчатись тільки в закладі освіти країни перебування учня за очною формою, по-друге, можна поєднувати навчання в школі за кордоном та в закладі загальної середньої освіти України, зокрема в Державному ліцеї «Міжнародна українська школа», за однією із форм навчання, передбачених законодавством (дистанційною, сімейною (домашньою), екстернатною)», - зазначив Лісовий.

Читайте також: В Україні розпочався прийом заяв про вступ на базі 9 класів

Також можна навчатись у закладах або класах, які організовують за кордоном ініціативою громадських організацій українців за сприяння органів управління освіти цих країн та місцевої влади, і які надають освітні послуги у співпраці з Державним ліцеєм «Міжнародна українська школа» відповідно до укладеного договору. Проте, якщо це не суперечить законодавству країни перебування школяра, можна навчатись тільки в закладі освіти України на дистанційній основі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства освіти та науки, за кордоном України через повномасштабну російську агресію перебуває 507 058 дітей та 12,5 тис. учителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-