Усі завдання Національного мультипредметного тесту будуть оцінювати автоматично

Усі завдання Національного мультипредметного тесту будуть оцінювати автоматично

Укрінформ
Цьогоріч у НМТ немає завдань, які передбачають оцінювання відповідей екзаменаторами. Всі завдання оцінюються автоматично.

Про це розповіла Українському Радіо директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, передає Укрінформ.

«... цьогоріч у нас немає завдань, які передбачають оцінювання відповідей учасників екзаменаторами. Всі завдання оцінюються автоматично. Відповідно, учасники не мають потреби апелювати, бо ми впевнені у правильності оцінки їхніх результатів. В минулі роки можна було апелювати саме до того, як роботу учасника було оцінено людиною. Тому що експертне оцінювання – все одно, певною мірою, суб'єктивне. І учасник міг із ним не погодитися», - зазначила Вакуленко.

Читайте також: Вступна кампанія – 2023: не такий страшний НМТ як його малюють

Вона також додала, що цьогоріч важко було проводити тестування через велику кількість повітряних тривог. Крім того, були технічні труднощі, пов'язані, зокрема, і з хакерськими атаками.

Вакуленко повідомила, що значна кількість учасників НТМ намагалися використовувати засоби мобільного зв'язку під час тестувань. «Ми змушені були вилучати учасників із тимчасових екзаменаційних центрів і анульовувати їхні результати... Цього року такі учасники пройти оцінювання не зможуть. Тільки наступного. В цьому році вони можуть або вступати на спеціальності, де не потрібен результат мультипредметного тесту (творчі спеціальності, або спеціальності з окремою підтримкою), або підготуватися краще», - додала Вакуленко.

Читайте також: До 28 червня в персональних кабінетах учасників НМТ з’являться результати основної сесії

Як уточнює Українське радіо, в Україні внаслідок війни замість зовнішнього незалежного оцінювання другий рік поспіль проводять Національний мультипредметний тест. 28 червня в персональних кабінетах учасників НМТ з’явилися результати основної сесії.

Як повідомляв Укрінформ, з 5 червня розпочалася основна сесія Національного мультипредметного тесту (НМТ), яка тривала до 23 червня. На неї зареєструвалося 284 тис. вступників. Додаткова сесія НМТ пройде 11–24 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-