Контроль стану укриттів триватиме до кінця червня - ОП

Контроль стану укриттів триватиме до кінця червня - ОП

Укрінформ
Притягнення винних за неналежне утримання укриттів до відповідальності та контроль стану сховищ триватиме до кінця червня, наразі є перші кадрові рішення.

Про це зазначив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маємо перші кадрові рішення. Йдеться про місто Київ, Київську, Житомирську, Сумську області. А також Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Херсон. Це ще не всі рішення. Притягнення винних до відповідальності, як і контроль стану укриттів, триватиме до кінця червня», - підкреслив він.

Водночас Кулеба підкреслив, що одночасно також триває облаштування бомбосховищ.

«Вони мають бути обладнані, підготовлені належним чином, кожен повинен мати безперешкодний доступ. Над цим сьогодні працюють усі разом - виконавча влада та органи місцевого самоврядування», - пояснив заступник очільника ОП.

Він додав, що тепер укриття - об'єкти стратегічного значення, тобто за неналежний стан та закриті сховища буде посилена відповідальність посадових осіб.

Також, за словами Кулеби, впроваджуються системні перевірки укриттів.

Читайте також: У Запоріжжі через незалежний стан укриттів звільнили чиновника

Як повідомлялося, РНБО на засідання 23 червня доручила Кабінету Міністрів, обласним і місцевим органам влади вжити заходів для притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, під відповідальністю яких перебувають укриття в незадовільному стані, та забезпечити системні перевірки сховищ стратегічного значення.

У вівторок, 27 червня уряд погодив звільнення низки керівників РДА та винесення доган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-