Президент привітав військові виші з випуском офіцерів

Президент привітав військові виші з випуском офіцерів

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до низки військових вищих навчальних закладів із нагоди випуску офіцерів.

Відеозвернення оприлюднене на офіційній сторінці глави держави у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні до офіцерського корпусу Збройних сил України прямує гідне поповнення офіцерів, які закінчують ваші навчальні заклади. І я хочу згадати кожен. Подякувати кожному. Висловити побажання кожному», – сказав Президент.

Зокрема, він привітав із випуском офіцерів Національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Президент зазначив, що під час навчання десятки офіцерів і курсантів вишу опанували нові зразки озброєння, серед яких Bayraktar, IRIS-T, NASAMS, Patriot і багато інших. «Впевнені, що в майбутньому серед них будуть і F-16. Впевнені, що українські бойові соколи успішно закриватимуть наше небо. Впевнені, що наша ППО надійно захищатиме від ворожих ракет і БПЛА», – зауважив глава держави.

Читайте також: Зеленський подякував спецпризначенцям СБУ за круті операції «від Києва до Зміїного»

Він також привітав Військовий інститут танкових військ, офіцери, сержанти і курсанти якого з перших годин повномасштабної війни захищали Харків, виконували завдання з посилення підрозділів ЗСУ і Національної гвардії, знищували загарбників у складі танкових, механізованих і стрілецьких підрозділів, спільно з іншими силами оборони Харкова не допустили прориву окупантів до міста, а згодом брали участь у визволенні населених пунктів Харківщини.

Президент згадав і Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, військовослужбовці якого брали участь в обороні Києва, зокрема урядового кварталу. «Не один рік ви готуєте кваліфікованих фахівців з інформаційних технологій, електронних комунікацій, інших воєнних наук. Одразу після початку війни ви організували підготовку операторів БПЛА різних типів, освоєння новітніх засобів зв’язку, а незабаром було відкрито кіберлабораторію і розгорнуто навчально-тренувальний комплекс із кіберрозвідки», – констатував глава держави та побажав військовослужбовцям успіхів.

Українську військово-медичну академію Зеленський привітав з випуском офіцерів і 30-річним ювілеєм. «Увесь цей час ви професійно та якісно готуєте військових лікарів для потреб усіх видів та окремих родів Збройних сил України – з-поміж осіб офіцерського складу. Ви бережете життя тих, хто береже життя країни. Береже свободу й незалежність. Я дякую вам за вашу важливу й непросту справу», – зауважив Президент.

Він також привітав викладачів і слухачів кафедри військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування, на кафедрі якого навчають висококваліфікованих фахівців за напрямом ветеринарної медицини для ЗСУ та інших формувань.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та потреби ЗСУ в озброєнні

Окрім того, Зеленський привітав Військовий інститут Київського національного університету. «З 24 лютого минулого року військовослужбовці інституту були на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності у складі сил оборони міста Києва, і попри постійні ракетно-бомбові удари та артилерійські обстріли ворога боронили стратегічно важливі об’єкти», – підкреслив Президент.

Глава держави подякував викладачам і працівникам кожного військового навчального закладу за підготовку, досвід, знання, які здобули й здобувають їхні вихованці. «Вас усіх об’єднує не лише спільний вибір і висока відповідальність. Вас усіх об’єднує відвага, рішучість, патріотизм. Вас об’єднує вірність Україні, готовність її захищати, прагнення її визволяти. У майбутньому нас усіх об’єднає перемога. І нехай на шляху до неї вас об’єднує Україна, її сучасність, її пам’ять», – резюмував Зеленський.

Разом із випускниками військових вищих навчальних він ушанував хвилиною мовчання пам’ять про всіх, хто віддав життя за Україну.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-