У Відні протестували проти російського терору через підрив Каховської ГЕС

У Відні протестували проти російського терору через підрив Каховської ГЕС

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Відня провела акцію протесту проти акту російського тероризму та підриву дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогодні ми висловлюємо наш протест, гнів та біль проти безжалісного підриву Каховської гідроелектростанції російськими окупантами. Цей акт тероризму порушує основні норми міжнародного права і ставить під загрозу екологічну безпеку, залишаючи десятки тисяч людей та тварин у критичній ситуації. Ми закликаємо, щоб Австрія та Європейський Союз негайно зайнялись цією ситуацією та приділити особливу увагу цьому кризовому становищу", - зазначила організатор акції, голова організації "Unlimited Democracy" Анна Паттерманн.

Близько двохсот учасників акції, попри рясний дощ, зібралися на одній з центральних площ Відня Штефансплатц, з метою привернення увагу до вчиненого росіянами в ніч на вівторок акту екоциду. Більшість з них мали українську символіку та державні прапори. У руках вони тримали плакати із засудженням російського воєнного злочину у Каховці та агресії проти України загалом.

Підрив Каховської ГЕС: у Відні відбулась акція протесту / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Також посеред площі було розгорнуто два великих банери з написами "STOP PUTIN STOP WAR" ("Зупиніть Путіна, зупиніть війну") та "RUSSIA IS A TERRORIST STATE" ("Росія – терористична держава").

На початку акції та перед її завершенням учасники акції виконали український гімн. Також вони гучно скандували гасла на підтримку України та її Збройних Сил і закликали вплинути на Росію з метою припинення агресії. Основним лозунгом протесту стало "Russia is terrorist" (Росія – терорист").

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів, триває евакуація населення.

Читайте також: Під посольством Росії у Варшаві відбулась акція протесту через підрив Каховської ГЕС

Президент Володимир Зеленський провів термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України, за результатами якого погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів через руйнування росіянами Каховської ГЕС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином, що спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-