Проходження ВЛК: Маляр розповіла, що зробили для покращення роботи

Проходження ВЛК: Маляр розповіла, що зробили для покращення роботи

Укрінформ
Для покращення роботи військово-лікарських комісій збільшено кількість гарнізонних ВЛК на базі цивільних закладів охорони здоров’я, ухвалено окрему Програму медичних гарантій і розроблено рекомендації щодо організації роботи ВЛК та обслуговування відвідувачів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. 

Що вже зроблено для покращення роботи військово-лікарських комісій:

  • Для збільшення пропускної здатності, з березня до квітня 2023 року кількість гарнізонних ВЛК на базі цивільних закладів охорони здоров’я було збільшено
  • Для фінансування роботи лікарів, а також оплати відповідних лабораторних досліджень, необхідних для проходження ВЛК, урядом була ухвалена окрема Програма медичних гарантій.
  • Розроблено рекомендації щодо організації роботи ВЛК та обслуговування відвідувачів, включаючи основні вимоги до приміщень, щодо задоволення фізіологічних та побутових потреб відвідувачів, інформування, навігацію, організацію черги.
  • Проводиться пілотування процесів електронного документообігу між військовими частинами, закладами охорони здоров’я та територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.
  • У травні 2023 року ухвалені зміни до законодавства України, що стосуються можливості створення ВЛК при цивільних (державних і комунальних) закладах охорони здоров’я та інших силах безпеки і оборони, а також удосконалення питань оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров’я.
Читайте також: До ВЛК залучаються понад 500 цивільних медзакладів, їх мережа розширюється - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, електронний запис на військово-лікарську комісію (ВЛК) вже функціонує у 90% військових госпіталів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-