Суд зупинив реформу системи дипломування моряків

Суд зупинив реформу системи дипломування моряків

Укрінформ
Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про зупинення процесу дипломування моряків, започаткованого постановою уряду від 30 грудня 2022 року.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зараз знайшовся суддя, який своїм рішенням поставив під питання реформу дипломування. Це Балаклицький А.І., суддя Київського окружного адміністративного суду, який своєю ухвалою у справі №320/17353/23 зупинив процес дипломування та фактично заборонив пов’язану з цим діяльність Адміністрації судноплавства. Ми не згодні з таким рішенням і обов’язково подамо апеляцію», - зазначив урядовець.

Кубраков наголосив, що оскільки оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, Адміністрація судноплавства на деякий час припиняє здійснювати послуги з дипломування моряків, що визначені постановою уряду від 30 грудня 2022 року.

Читайте також: Рада ухвалила закон про припинення судноплавства на час воєнного стану

Як повідомлялось, у грудні 2022 року уряд прийняв постанову №1499, яка забезпечує прозорий механізм дипломування та приводить законодавство у відповідність до міжнародних конвенцій. За пів року Адміністрація судноплавства налагодила роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків у Києві та Одесі, а також готує до запуску сервіси для моряків через портал Дія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-