В ОП припустили, чому Росія регулярно атакує ракетами та дронами українські міста

В ОП припустили, чому Росія регулярно атакує ракетами та дронами українські міста

Укрінформ
Ракетно-дронові атаки на українську столицю росіяни здійснюють з метою психологічного впливу та недопущення українських контрнаступальних дій, і щоб змусити прийняти умови, коли загарбані території залишаються за Росією.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«А які ще є інструменти впливу на події, що негативно розвиваються на фронті для росіян? Що вони можуть ще запропонувати світу, як вони ще можуть світ налякати? Ну, і нас налякати. Безумовно, вони будуть це робити, безумовно, і ми про це неодноразово казали, що залишки ракет, які в них залишаються, певну кількість вони виготовляють… але залишки ракет вони витрачатимуть вже безвідносно до всього виключно на столичний регіон. Для чого? Щоб повпливати на ситуацію, налякати, психологічно повпливати, довести, що в них є ресурси, спроможності й т.д., щоб врешті-решт сказати: «Дивіться, там же є мирні ініціативи, або ми вас будемо драконити, будемо вбивати, або ви прийміть ті чи інші ініціативи, про які вони, до речі, самі говорять: є африканська ініціатива, китайська, є ватиканська і бразильська – чотири ініціативи», які вони (росіяни – ред.) масштабують постійним повтором, бо там звучить просте: негайно зупинимо вогонь і одночасно залишимо Росію там, де вона знаходиться», - зазначив він.

Читайте також: Обстріли столиці: вночі у метро укривалися 9000 людей, вдень – 41 тисяча

Подоляк переконаний, що наразі в росіян одна конкретна ціль – не програти війну як таку. А для цього, за словами радника очільника ОП, ворогу потрібно, щоб не було наступальних дій з боку України.

«Атаки – це один з елементів, щоб зменшити наше бажання забрати всі борги від РФ і показати, що є (у росіян – ред.) ще порох у порохівницях», - зауважив він.

Водночас Подоляк підкреслив, що наразі немає сенсу звертати увагу на різні ініціативи «миротворців», а Україна продовжує працювати над закриттям неба і контрнаступом.

Читайте також: Обстріл Дніпропетровщини: 10 госпіталізованих, троє з них – у тяжкому стані

Як повідомлялося, під час денної атаки 29 травня росіяни випустили по Київщині 11 балістичних і крилатих ракет "Іскандер", сили ППО знищили усі цілі.

До того вночі Повітряними силами України було знищено 36 крилатих ракет Х-101/Х-555, 30 "Шахедів" і 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Упродовж травня росіяни вже здійснили 16 ракетно-дронових атак на Київ та область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-