СБУ оголосила підозру водію Лаври, який виправдовував агресію рф та називав Крим російським

СБУ оголосила підозру водію Лаври, який виправдовував агресію рф та називав Крим російським

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність штатного водія Києво-Печерської лаври, який заперечував російську збройну агресію і виправдовував захоплення військами РФ українських територій.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

У квітні поточного року фігурант у коментарі одному з вітчизняних телеканалів назвав тимчасово окупований Крим «російським», а кордони України - «не зареєстрованими».

Крім того, він повідомив журналістці, що «Путін не розпочинав війну» проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав «закономірним».

За даними слідства, 56-річний прихильник Росії ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував російських загарбників і заперечував їхні воєнні злочини.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Читайте також: Зеленський призначив заступника голови СБУ та звільнив очільника спецслужби на Хмельниччині

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Вирішується питання обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ нейтралізувала у Києві підривну діяльність антиукраїнського релігійного блогера, який поширював наративи Кремля й організовував замовні «акції протесту».

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-