Лапутіна прогнозує, що близько 10% населення будуть дотичними до ветеранських послуг після війни

Лапутіна прогнозує, що близько 10% населення будуть дотичними до ветеранських послуг після війни

Укрінформ
Близько 10% населення України будуть дотичними до ветеранських послуг після завершення російсько-української війни.

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Укрінформ. 

"Коли ми говоримо про 4 мільйони людей, які будуть потенційними ветеранами, то враховуємо всі категорії. Тобто не буде 4+5, а буде приблизно 4, до 5 мільйонів людей, дотичних до ветеранської політики. Це безпосередньо комбатанти або учасники бойових дій, які отримали бойовий досвід, відстоюючи нашу незалежність, територіальну цілісність і суверенітет у боях. Це люди, які були поранені і їм встановлено інвалідність внаслідок війни, також це члени родин загиблих воїнів і героїв. І, звісно, це взагалі члени всіх родин тих людей, які захищали на фронті Україну. Приблизно ми рахуємо, що це буде 4-5 мільйонів людей", - сказала Лапутіна.

За її словами, це десь 10% населення, і це найбільша цифра у відсотковому відношенні серед інших країн, де є ветерани і ветеранська політика.

Читайте також: Лапутіна ознайомилась із практиками ветеранських політик у США

Вона зазначила: поки ще тривають активні бойові дії, держава має відпрацювати механізм, як підготуватися до того, щоб зустріти всіх українських воїнів, щоб вони інтегрувалися у мирне життя.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендуватиме парламенту включити до порядку денного законопроєкт про спрощення процедури присвоєння статусу ветерана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-