У Коордштабі закликали родичів військових допомагати зі збором інформації для обміну полоненими

У Коордштабі закликали родичів військових допомагати зі збором інформації для обміну полоненими

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими закликали родичів військовослужбовців допомагати фахівцям зі збором інформації, яка у подальшому опрацьовується і долучається до роботи над процесами обміну полоненими.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

Представник штабу провів зустріч із родинами оборонців 12-ї бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Національної гвардії України (в\ч 3057).

Одне з питань стосувалося джерел інформації про військовополонених.

“Відомості про зниклих безвісти й полонених захисників і захисниць накопичуються у різний спосіб, зокрема значну кількість корисної інформації надають родичі. Співробітники Координаційного штабу спілкуються зі звільненими з полону військовослужбовцями і таким чином отримують цінні дані про умови утримання й стан здоров’я тих оборонців, які досі перебувають у російській неволі”, - зазначив представник штабу.

У Коордштабі закликали родичів військовослужбовців допомагати фахівцям зі збором інформації, адже тільки близькі люди можуть упізнати рідну людину на відео або фото, а також зауважили, що вся зібрана інформація передається відповідним фахівцям для подальшого опрацювання і долучається до роботи над процесами обміну.

Читайте також: Цивільних, яких росіяни змушують рити окопи, не вважатимуть зрадниками - Коордштаб

“Наявність нових відомостей про зниклого безвісти військовослужбовця може бути підставою для зміни облікової категорії, у тому числі у військовій частині”, - підкреслили в штабі.

Також представник штабу закликав бути уважними й пильними, використовуючи інформацію з неперевірених джерел, зокрема з ресурсів країни-агресорки. “Її можна відстежувати, аналізувати, проте варто ставитися до неї критично й, за можливості, перевіряти”, - додав він.

Читайте також: Військовополоненим та їхнім родинам держава надає безкоштовну підтримку - Коордштаб

“У жодному разі не можна передавати неверифікованим організаціям та особам персональну інформацію - свою або зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця”, - наголосили у Коордштабі.

Як повідомляв Укрінформ, із російського полону вдається повертати навіть тих військовослужбовців, інформації стосовно яких було дуже мало або не було зовсім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-