Здавав росіянам позиції ППО: одеситу дали 15 років в’язниці

Здавав росіянам позиції ППО: одеситу дали 15 років в’язниці

Фото
Укрінформ
До 15 років позбавлення волі засудили жителя Одеси, який здавав російським загарбникам місця дислокації систем протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі.

За підтримання обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури жителя Одеси засудили за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що чоловік за винагороду збирав для спецслужб рф інформацію про розташування об’єктів енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів Збройних сил України, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області.

Читайте також: Жительці Донеччини дали 12 років в’язниці - передавала у російський генштаб дані про ЗСУ

«Засуджений встановив та зафіксував на відео базування засобів протиповітряної оборони в Одесі. При цьому свою «допомогу» зрадник оцінив у 70 тис. грн», - ідеться в повідомленні.

Для збору розвідувальної інформації він виїжджав до різних районів Одеси та передмістя, де здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів.

Ворожого інформатора затримали під час передачі відеоматеріалу з дислокацією систем ППО представникам спецслужб росії за допомогою одного з месенджерів.

Наразі він перебуває під вартою.

Читайте також: Затримали ще двох агентів фсб - шукали позиції HIMARS на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала ще двох учасників розгалуженої агентурної мережі фсб росії, які намагались виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS у прифронтових районах Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-