Жительці Донеччини дали 12 років в’язниці - передавала у російський генштаб дані про ЗСУ

Жительці Донеччини дали 12 років в’язниці - передавала у російський генштаб дані про ЗСУ

Фото
Укрінформ
На Київщині до 12 років ув‘язнення засуджено жінку, яка передавала співробітнику генштабу рф дані про Збройні сили України.

Про це у Телеграмі повідомив Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокурорів Київської обласної прокуратури мешканку Донеччини визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 ККУ). Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначається у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що в період дії воєнного стану жінка спілкувалася у месенджері з кадровим співробітником головного розвідуправління генштабу рф. За інформацією слідства, вона передавала йому інформацію про наявність або відсутність підрозділів ЗСУ у конкретному місці і надсилала ворогу дані про оперативно-тактичні дії ЗСУ та заходи інженерного забезпечення.

Читайте також: Затримали ще двох агентів фсб - шукали позиції HIMARS на Донеччині

«Також жінка надавала відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами військових рф, і місця влучання снарядів. Таким чином, вона здійснювала коригування вогню військовими країни-агресора і надавала їм допомогу у веденні бойових дій проти Збройних сил України», - наголосили в ОГП.

До набрання вироком законної сили вона перебуватиме під вартою.

Читайте також: СБУ викрила чотирьох експосадовців Луганщини на співпраці з окупантами

Як повідомлялося, 12 років за ґратами проведуть ще троє бойовиків, які воювали проти Сил оборони під Бахмутом Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-