Зеленська про програму ментального здоров’я: Виявилося, що «сильні не ходять до психологів»

Зеленська про програму ментального здоров’я: Виявилося, що «сильні не ходять до психологів»

Укрінформ
Викликом для реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я стало соціальне упередження, що нібито сильні люди не ходять до психологів чи психотерапевтів.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У країні втілюється Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Знаєте, що виявилося для неї несподіваним викликом? Зовсім не недостатня кількість психологів (спойлер: їх недостатньо в усіх країнах, і зараз держава пришвидшено готує нові кадри). Основною проблемою стала… соціальна стигма. Оце знайоме всім «сильні не ходять до психотерапевта чи психолога, а ми ж усі сильні, треба тримати в собі емоції і не показувати вигляду», - зазначила перша леді.

Вона підкреслила, що це упередження доводиться долати, як справжнього ворога. Дружина Президента наголошує, що ментальне здоров’я – нарівні з фізичним – є невід’ємною частиною здоров’я в цілому.

Читайте також: Зеленська порадила меню для здорового сну

Вона порівняла ментальне здоров’я з імунітетом: хтось здатен витримати більше, хтось – менше, але, як і кожен ресурс, це вимагає постійної підтримки й відновлення.

«Сьогодні у світі розпочинається місяць обізнаності про ментальне здоров’я. Пропоную почати його із власної обізнаності. Із чесних, турботливих відповідей самому/самій собі. Усе для цього зібрано тут, на сторінці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Поради психологів, техніки самодопомоги, особистий досвід відомих співвітчизників», - поінформувала Зеленська.

Перша леді додала, що навіть у воєнний час варто приділяти увагу власному психологічному стану.

«Бо ніхто з нас, навіть найсильніших, не зможе працювати, опікуватися близькими, допомагати іншим, якщо найперше не дасть лад тому, що в голові й на душі», - пояснила дружина Президента.

Читайте також: В Україні створять мережу осередків у рамках програми ментального здоров’я «Ти як?»

Як повідомляв Укрінформ, програма ментального здоров’я "Ти як?" створена з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Вона зумовлена потребою у психосоціальній підтримці щонайменше у 15 мільйонів громадян, які, за даними МОЗ, відчуватимуть погіршення психоемоційного стану різного ступеня тяжкості. За експертними оцінками, 40-50% населення України потребуватиме психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності.

Створено спеціальну сторінку та запущено кампанію в соціальних мережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-