НСЖУ закликає італійські профспілки забезпечити соцгарантії родині загиблого фіксера Бітіка

НСЖУ закликає італійські профспілки забезпечити соцгарантії родині загиблого фіксера Бітіка

Укрінформ
НСЖУ звертається до італійських профспілок та видання la Repubblica із закликом забезпечити соціальні гарантії родині загиблого фіксера Богдана Бітіка.

Як передає Укрінформ, про це Національна спілка журналістів України повідомляє у Телеграмі.

«НСЖУ звертається до італійських профспілок, які входять до Європейської та Міжнародної федерацій журналістів та видання la Repubblica із закликом забезпечити соціальні гарантії родині загиблого фіксера Богдана Бітіка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НСЖУ підготувала листи до італійських профспілок та видання, для якого працював Богдан Бітік, у яких закликає забезпечити усі соціальні та інші передбачені гарантії для сім’ї загиблого як для члена італійської медіакоманди.

Читайте також: Під Херсоном загинув український фіксер Богдан Бітік

У своєму коментарі голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зауважив, що вбивство українського продюсера Богдана Бітіка та поранення італійського журналіста Коррадо Зуніно під час їхньої журналістської роботи поблизу Херсона є новим воєнним злочином росіян. А також є свідченням небезпеки журналістської професії.

Як повідомляв Укрінформ, під Херсоном 26 квітня загинув український фіксер Богдан Бітік, який допомагав італійському журналісту Коррадо Зуніно висвітлювати події, пов'язані з війною в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-