Зеленська розповіла про аптечку швидкої психологічної допомоги

Зеленська розповіла про аптечку швидкої психологічної допомоги

Укрінформ
У межах всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" підготовлено "аптечку швидкої психологічної допомоги", яку кожен може собі завантажити на смартфон і мати під рукою.

Про цілі і зміст цієї аптечки розповіла у Телеграмі Перша леді України Олена Зеленська, повідомляє Укрінформ.

"Які ліки обов’язково мають бути в домашній аптечці, щоб полікувати застуду чи обробити рану, ми добре знаємо. А як щодо аптечки, в якій буде зібрано найнеобхідніше для того, аби подбати про себе у стресі? Таку аптечку швидкої психологічної допомоги ми створили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", – написала Зеленська.

За словами Зеленської, у цій аптечці зібрані прості вправи для заспокоєння та поради для стійкості. Вона буде корисною всім, хто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, паніку, злість, сум, а також тим, хто хоче підтримати своїх близьких.

Читайте також: Зеленська презентувала освітній онлайн-курс для реабілітації поранених

Аптечка поділена на кілька розділів. Серед них, зокрема, – про те, як проявляється стрес, як не слід боротися зі стресом (приміром, алкоголем чи соціальним дистанціюванням), як швидко опанувати стрес (короткі вправи, які можна виконувати будь-де), як допомогти іншим у стресі та як дбати про емоційну стійкість.

За інформацією Зеленської, аптечка зроблена в pdf-форматі, тому її легко завантажити на смартфон чи комп’ютер й тримати під рукою — зовсім як ту "фізичну" аптечку, яку ми обов‘язково кладемо до своєї "тривожної валізи".

Читайте також: До Всеукраїнської програми ментального здоров’я приєдналися вже 14 лікарень - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, програма ментального здоров’я "Ти як?" створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Вона зумовлена потребою у психосоціальній підтримці щонайменше у 15 мільйонів громадян, які, за даними МОЗ, відчуватимуть погіршення психоемоційного стану різного ступеня тяжкості. За експертними оцінками, 40-50% населення України потребуватиме психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку та запущено кампанію в соціальних мережах.

Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-