Україна розірвала ще одну угоду з країнами СНД про соцвиплати

Україна розірвала ще одну угоду з країнами СНД про соцвиплати

Укрінформ
Україна вийшла з угоди про гарантії прав громадян у галузі виплати соціальної допомоги, компенсаційних виплат сім'ям з дітьми та аліментів. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Здійснено вихід з угоди про гарантії прав громадян у галузі виплати соціальної допомоги, компенсаційних виплат сімʼям з дітьми та аліментів, вчиненої 09.09.1994 у Москві, яку було укладено в межах СНД», - йдеться в повідомленні.

Статтею 15 цієї угоди, зокрема, передбачено, що соціальні права громадян (у яких є діти), що виникли відповідно до положень цієї угоди, не втрачають своєї сили й у випадку виходу будь-якої сторони з угоди.

Читайте також: Уряд спростив порядок призначення субсидій, пільг і деяких соцвиплат

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав указ №158/2023 щодо виходу України з угоди про порядок пенсійного забезпечення та державного страхування співробітників органів внутрішніх справ держав – учасниць Співдружності незалежних держав.

Раніше цього тижня стало відомо, що Україна вийшла з Протоколу до Угоди та Протоколу про порядок застосування Угоди про державну соціальну допомогу родинам військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-