У Києві попрощалися з колишнім депутатом Олегом Барною

У Києві попрощалися з колишнім депутатом Олегом Барною

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося прощання із колишнім народним депутатом Олегом Барною, який загинув на фронті, та його побратимом Валерієм Дороховим.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у Михайлівському Золотоверхому соборі пройшов чин похорону за загиблими захисниками.

Після цього на майдані Незалежності відбулася церемонія прощання за участю десятків людей, зокрема колег, побратимів та рідних загиблих. Серед них був і п'ятий Президент Петро Порошенко з дружиною.

У Києві прощаються з екс-нардепом Олегом Барною та Валерієм Дороховим / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Говорячи про Барну, політик зауважив, що в ньому поєдналися "мудрість вчителя, державність лідера місцевого самоврядування, українськість справжнього народного депутата".

"Він кожен раз робив на своєму місці те, що, на його думку, зміцнювало державність - і щодо армії, щодо мови, щодо віри”, - сказав Порошенко.

Олег Барна був активним учасником Революції гідності, перше поранення він дістав 18 лютого 14 року на Майдані. Весною того ж року пішов добровольцем в АТО, знову був поранений.

У мирному житті Олег Барна працював учителем. Був обраний народним депутатом 8 скликання від Блоку Петра Порошенка.

Після початку повномасштабного вторгнення рф Барна повернувся до лав ЗСУ. Служив у піхоті, увійшов до штурмової роти. Загинув у бою під Вугледаром.

З ним загинув і 31-річний командир бойового єгерського взводу тернополянин Валерій Дорохов.

Читайте також: Пам’яті старшого сержанта Олега Барни

Як повідомлялося, народний депутат восьмого скликання, помічник гранатометника, старший сержант Олег Барна загинув 17 квітня. Він не дожив один день до свого 56-го дня народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-