Ткаченко заперечив наявність «політичної джинси» в ефірі телемарафону

Ткаченко заперечив наявність «політичної джинси» в ефірі телемарафону

Укрінформ
Телемарафон «Єдині новини» не містить реклами та «ні від кого не збирає коштів», що унеможливлює реалізацію «політичної джинси».

Про це заявив мінстр культури та інформаційної політки Олександр Ткаченко в інтерв'ю ЛІГА.net, коментуючи показаний 31 березня в слоті каналу «1+1» сюжет про те, як румунські правоохоронці затримали вантажівку з написом «Рошен» із контрабандними сигаретами, передає Укрінформ.

«Марафон ні від кого не збирає жодним чином коштів. Там немає реклами. Це виключає появу того, що ми називаємо політичною джин сою», – зазначив він.

Водночас Ткаченко підкреслив, що до останнього часу телемарафон утримувався не коштом платників податків, а за рахунок власників каналів.

«Цілий рік телемарафон працював фактично без державних коштів. Певні кошти отримували лише ті, хто працював на каналі Freedom», – сказав міністр.

Водночас він зазначив, що кошти держбюджету «поки не дійшли» до фінансування телемарафону. При цьому інформацію про те, що певні суми виділялися, він назвав такою, що не відповідає фактам і має «ознаки політичної джинси».

Читайте також: Ткаченко не бачить зростання популярності Телеграм-каналів в Україні

Як повідомляв Укрінформ, рейтинг телемарафону тримається на рівні 13-15%, оскільки українці загалом стали менше дивитися телебачення.

«Єдині новини» – інформаційний телемарафон, який об'єднав шість найбільших телеканалів країни, був запущений 24 лютого 2022 року з метою інформування населення щодо ситуації в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-