УПЦ МП повернула Церкву Олександра Невського заповіднику «Хотинська фортеця»

УПЦ МП повернула Церкву Олександра Невського заповіднику «Хотинська фортеця»

Укрінформ
Релігійна громада УПЦ МП передала ключі від Церкви Олександра Невського, що є частиною Комплексу споруд Хотинської фортеці, державному заповіднику та підписала акт про повернення майна.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«12 квітня 2023 року релігійна громада УПЦ МП добровільно передала ключі від Церкви Олександра Невського Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» та підписала акт приймання-передачі (повернення) майна», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що церква, збудована у 1833-1834 роках, є складовою Комплексу споруд Хотинської фортеці та знаходиться на території заповідника.

У МКІП зауважують, що до 31 грудня 2021 року церква була у користуванні релігійної громади парафії на честь святого князя Олександра Невського Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви, згідно з договором про безоплатне користування релігійною організацією культовими спорудами та іншим майном, що є державною власністю, від 28 березня 2012 року.

Договір з УПЦ діяв до 31 грудня 2021 року та не був продовжений, тож понад рік церква була зачинена.

Читайте також: На Хмельниччині від початку повномасштабної війни УПЦ МП залишили 178 парафій

Як раніше повідомляв Укрінформ, невідомі особи зачиняють приміщення Лаври зсередини, щоб перешкоджати діяльності комісії Міністерства культури та інформаційної політики з інвентаризації майна Києво-Печерської лаври.

Фото: Суспільне/Ярослав Виклюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-