Всеукраїнська рада церков підтримує законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф

Всеукраїнська рада церков підтримує законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф

Лист
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримала розгляд в парламенті законопроєкту, який не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій із центрами впливу в росії.

Як передає Укрінформ, про це він поінформував у Фейсбуці.

“Вчора у мене відбулася відверта розмова з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Сьогодні всі ми турбуємося про українське суспільство і про те, аби російський ворог не проникав у наші серця й душі. Ми проговорили низку законодавчих ініціатив, які сьогодні подані до Верховної Ради України. З-поміж інших, особливу увагу приділили проєкту Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій” ( № 8371)”, - нагадав Стефанчук.

Він уточнив, що вказаний законопроєкт “не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України у державі, що здійснює військову агресію проти України”.

Читайте також: У Лаврі зафіксували руйнування Книжкового складу, який був у користуванні УПЦ МП - Ткаченко

“За підсумками зустрічі з членами ВРЦіРО сьогодні я отримав лист, де значиться, що церкви та релігійні організації підтримують розгляд в Українському парламенті та прийняття за основу зазначеного документа. І цим самим вони всі визнають, що ці відносини мають бути унормовані законодавчо”, - повідомив голова ВР.

Також він додав, що “ВРЦіРО — проти російської церкви в Україні і всі усвідомлюють, що росія не має права впливати на українські релігійні організації”.

“Всі одностайно визнають невідворотність юридичної відповідальності будь-якої особи за порушення законодавства України, незалежно від того, в рясі людина чи ні. Зі свого боку, я, як Голова Верховної Ради України, зазначу, що всі ці та інші надані нам з боку ВРЦіРО пропозиції ми розглянемо й приймемо виважене рішення. Українські релігійні організації (об'єднання) мають бути з Українським Народом та з Україною без жодного впливу з боку росії!”, - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: У Київській лаврі почала роботу комісія МКІП: які порушення виявила перевірка

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо діяльності в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ (МП). Законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захист національних інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-