Місця ймовірного поховання в Україні обстежуватимуть із допомогою безпілотного комплексу

Місця ймовірного поховання в Україні обстежуватимуть із допомогою безпілотного комплексу

Укрінформ
Представники міжнародного благодійного фонду Sons of Liberty International та Legenda TNT & Military archaeology передали уповноваженому зі зниклих безвісти Олегу Котенку безпілотний авіаційний комплекс, за допомагою якого пошуковці обстежуватимуть місця ймовірного поховання.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Обладнання допомагатиме пошуковим командам міністерства здійснювати превентивне обстеження місць ймовірного поховання та виявляти ВНП на місцях таких локацій», - йдеться у повідомленні.

Керівники міжнародних організацій також заявили про готовність проводити тренінги з обізнаності щодо вибухонебезпечних предметів для учасників пошукових команд Мінреінтеграції, організовувати їх супровід до локацій імовірних поховань в умовах підвищеної мінної небезпеки.

Читайте також: ДНК-експертиза для пошуку загиблих проводиться лише за постановою слідчого - Лубінець

"Зазначені заходи сприятимуть зменшенню ризиків уражень членів таких команд мінами та нерозірваними боєприпасами", - додали у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки ДНК-лабораторіям ANDE, які Нацполіція отримала від США, час ідентифікації загиблих унаслідок бойових дій скоротився до 90 хвилин.

Фото: Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-