Нацрада винесла на обговорення 14 проєктів підзаконних актів до Закону «Про медіа»

Нацрада винесла на обговорення 14 проєктів підзаконних актів до Закону «Про медіа»

Укрінформ
На обговорення громадськості винесено 14 проєктів підзаконних актів, що стосуються реєстрації, ліцензування та моніторингу медіа.

Таке рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час чергового засідання, передає кореспондент Укрінформу.

"У регулятора є три місяці на розробку підзаконних актів, які стосуються ліцензування, реєстрації, порядку проведення перевірок, розрахунку ліцензійного та реєстраційного зборів. Для якомога швидшого запровадження цих механізмів Нацрада з грудня почала працювати над цими документами, оскільки сам Закон «Про медіа» відсилає саме до них, і лише після їхнього запровадження реформа почне відбуватися. Тому ми виносимо 14 проєктів підзаконних актів на громадське обговорення», - зазначив член Нацради Олександр Бурмагін.

Читайте також: У Мін'юсті роз’яснили особливості перереєстрації друкованих медіа у зв’язку з набуттям чинності закону

Зокрема, до обговорення пропонуються проєкти, що стосуються методики розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до реєстру суб’єктів у сфері медіа, а також форм відомостей про структуру власності та переліку подій, що становлять значний суспільний інтерес, порядку ведення реєстру суб’єктів у сфері медіа, про проєкт видів форматів лінійних аудіовізуальних медіа, порядок проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання і припинення повноважень членів Суспільного мовлення, а також про порядок замовлення розрахунків для радіочастотного спектра.

Серед запропонованих до обговорення актів - порядок подання до Нацради заяв щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа, подання до медіарегулятора заяви щодо реєстрації іноземних лінійних медіа, положення про особливості процедури застосування до суб’єктів у сфері медіа в період дії воєнного чи надзвичайного стану заходів реагування за грубі порушення вимог законодавства, порядку видачі та анулювання дозволів на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення.

Читайте також: Закон «Про медіа» посилить інформаційний фронт у боротьбі з пропагандою рф – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, Закон України "Про медіа" набрав чинності 31 березня. Він започатковує реформу у медіагалузі та визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-