Міноборони і компанія Tetra Tech розпочинають проєкт з гуманітарного розмінування

Міноборони і компанія Tetra Tech розпочинають проєкт з гуманітарного розмінування

Укрінформ
Міністерство оборони України та американська компанія Tetra Tech започаткували проєкт з гуманітарного розмінування.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

“Ми робимо все для очищення території України від вибухонебезпечних предметів: максимально залучаємо іноземних партнерів. Один із прикладів – співпраця з американською компанією Tetra Tech”, - зазначив він.

Під час зустрічі представники Міноборони і фахівці Tetra Tech обговорили розвиток спроможностей з гуманітарного розмінування.

Компанія є основним партнером України з реалізації проєктної діяльності Державного департаменту США, має великий досвід реалізації проєктів із розмінування в світі та допомагає нарощувати можливості в цьому напрямку.

Американська компанія презентувала будівництво тимчасового навчального центру, де фахівці із передовим досвідом розмінування у різних країнах готуватимуть українських спеціалістів.

Центр зможе готувати близько 500 фахівців на рік. Це – потужний крок, що значно пришвидшить процес розмінування, і одна зі складових нашого загального плану з розмінування України, ідеться в повідомленні.

Унікальність проєкту – можливість зосереджувати увагу на підготовці фахівців з гуманітарного розмінування. Буде створено безперервний замкнутий цикл підготовки від початкового і до максимально можливого рівня EOD-3+.

Читайте також: Забруднена вибухівкою територія України у 4,5 раза більша за площу Швейцарії – посол ЄС

Залучатимуться фахівці Міноборони, інших органів центральної виконавчої влади та представники операторів протимінної діяльності, які зараз працюють в Україні.

Міністерство оборони України є основним стейкхолдером процесу гуманітарного розмінування та з минулого року активно співпрацює з Tetra Tech.

Віцепрезидент компанії Tetra Tech Стів Прістлі заявив, що метою компанії є підтримка українського уряду, щоб він міг ефективно та безпечно проводити гуманітарне розмінування, щоб українці повернулись до своїх домівок, і щоб Україна почала економічно відновлюватись.

Читайте також: Україна тестує передові технології для розмінування території - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, Національний орган з питань протимінної діяльності наприкінці березня 2023 року схвалив план заходів щодо гуманітарного розмінування земель сільськогосподарського призначення. В Україні буде обстежено та розміновано 470,85 тис. га сільськогосподарських земель на території Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Запорізької, Херсонської, Чернігівської та Черкаської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-