Забруднена вибухівкою територія України у 4,5 раза більша за площу Швейцарії – посол ЄС

Забруднена вибухівкою територія України у 4,5 раза більша за площу Швейцарії – посол ЄС

Відео
Укрінформ
Значення гуманітарної протимінної підтримки України Європейським Союзом продовжує зростати, оскільки її забруднена вибухонебезпечними предметами територія у 4,5 раза більша за площу Швейцарії.

Про це заявив у відеозверненні посол ЄС в Україні Матті Маасікас, передає Укрінформ.

«З моменту російської агресії проти України в 2014 році мінне забруднення вбиває, калічить людей і руйнує сільськогосподарські угіддя. До 30% української території може бути забруднено вибухонебезпечними предметами. Це у 4,5 раза більше за площу Швейцарії», - сказав Маасікас.

Він зазначив, що гуманітарна протимінна діяльність є пріоритетом для Європейського Союзу, і її значення продовжує зростати.

«Ми продовжуватимемо допомагати з обстеженням, розмінуванням та інформуванням про мінну небезпеку. Ми надамо обладнання разом з нашими країнами-членами. Але, як і в усіх питаннях, лідерство України є ключовим», - зауважив посол ЄС.

Читайте також: В Україні потребують розмінування близько 470 тисяч гектарів сільгоспугідь - ДСНС

Як повідомлялося, з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 340 тис. 11 вибухонебезпечних предметів та 2 тис. 891 кг вибухової речовини, у тому числі 2 тис. 200 авіаційних бомб.

Обстежено територію площею близько 81 тис. 601 гектар.

Україна спільно з міжнародними партнерами готує пілотний проєкт з тестування у реальних умовах новітніх технологій для обстеження територій, що можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-