Сім’ї полонених мають право на безоплатну правову допомогу - Мінреінтеграції

Сім’ї полонених мають право на безоплатну правову допомогу - Мінреінтеграції

Укрінформ
Усі українці, визволені з ворожого полону, та родини осіб, незаконно позбавлених свободи російською федерацію, мають право на первинну правову допомогу.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

 Зокрема, йдеться про отримання юридичних консультацій, допомогу в написанні заяв або скарг.

"Якщо комісія при Мінреінтеграції встановить факт позбавлення цих осіб свободи внаслідок збройної агресії проти України, вони можуть безоплатно отримати й вторинну правову допомогу", - вказується в повідомленні.

Вона передбачає захист, представництво інтересів осіб у судах, органах державної влади та місцевого самоврядування, а також складення документів процесуального характеру.

Читайте також: Куди звертатися родичам полонених, яких у рф могли засудити - пояснення Коордштабу

Уточнюється, що в межах меморандуму про співпрацю між Національним інформаційним бюро при Мінреінтеграції та Координаційним центром з надання правової допомоги визволені з полону та сім’ї полонених можуть отримати безоплатну юридичну допомогу, зателефонувавши на номер 0 800 213 103 (у будні з 08:00 до 19:00, у вихідні - з 09:00 до 18:00).

Також можна скористатися послугами чат-бота у Телеграмі (кнопка "Отримати консультацію"), або звернутися безпосередньо до бюро правової допомоги. Знайти найближче бюро можна на онлайн-мапі за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, вид обліку військовослужбовця не впливає на його залучення у процеси обміну, з полону повертаються військові, які мають різні облікові категорії, у тому числі "засуджені" в російській федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-