Ляшко розповів про плани МОЗ розширити доступність ліків для жителів сіл

Ляшко розповів про плани МОЗ розширити доступність ліків для жителів сіл

Єдині новини
Укрінформ
Одним із завдань Міністерства охорони здоров’я є розширення доступності до лікарських засобів для жителів сільської місцевості.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Наше завдання сьогодні - збільшити доступність до лікарських засобів у сільській місцевості. Тому наш пріоритет сьогодні - вирішити питання, щоб повідкривалися аптечні пункти в сільській місцевості, щоб фельдшери, які працюють у фельдшерсько-акушерських пунктах, могли відпускати лікарські засоби і “гасити” рецепти, щоб з’явилися мобільні аптечні пункти, які можуть приїжджати у визначений час у визначений населений пункт і дозволяти людям “погасити” цей рецепт або вендингові апарати, які будуть видавати так само за рецептом”, - розповів Ляшко.

Він пояснив, що це - стратегія МОЗ на найближчий час.

Читайте також: Ляшко про контроль над продажем ліків: Залишається те, що було до 1 квітня

“Ми запустили електронний ресурс, який у подальшому дозволяє нам швидше поширювати технології у віддалені населені пункти”, - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я запустило процес формування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя. Обласні військові адміністрації мають визначити перелік медичних закладів, які увійдуть до неї з урахуванням регіональних особливостей, та подати його на затвердження МОЗ до 1 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-