Канада виділить $465 мільйонів на поповнення військових складів, з яких постачає озброєння Україні

Канада виділить $465 мільйонів на поповнення військових складів, з яких постачає озброєння Україні

Укрінформ
Канада виділить протягом п’яти років 605,8 млн канадських доларів (близько 465 млн дол США) на поповнення військових складів, з яких постачається озброєння Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у проєкті федерального бюджету Канади, внесеному напередодні до парламенту країни.

“Виділити 605,8 млн дол. протягом п’яти років, починаючи у 2023-2024 рр, на поповнення боєприпасів та вибухових речовин Збройних сил Канади й заміну матеріальних засобів, переданих Україні”, - йдеться в документі.

Зазначається, що Канада протягом найближчих 14 років також виділить 1,4 млрд канадських доларів (більш як 1 млрд дол. США) на закупівлю нових важливих систем озброєння, необхідних для Збройних сил Канади у разі конфлікту високої інтенсивності, в тому числі придбання засобів повітряної оборони, а також систем протидії танкам й дронам.

Ще 1,4 млрд канадських дол. федеральний бюджет передбачає на модернізацію навчального й операційного центру канадського елітного контртерористичного центру поблизу Оттави.

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні більш як 4 млрд дол. США різноманітної допомоги, що у перерахунку на душу населення є одним із найвищих показників у світі. Близько 1 млрд дол. з цих коштів становить військова допомога.

Читайте також: Канада планує залишити високі мита на товари з рф і білорусі на невизначений термін

Як повідомляв Укрінформ, цього року Канада надасть Україні пільговий кредит на 2,4 млрд канадських доларів (близько 1,9 млрд доларів США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-