Хорватія хоче допомогти Україні з розмінуванням територій

Хорватія хоче допомогти Україні з розмінуванням територій

Укрінформ
Хорватія, яка має досвід ліквідації наслідків війни на власній території, може допомогти з гуманітарним розмінуванням українських земель.

Про це під час брифінгу міністрів оборони Хорватії та України в Media Center Ukraine – Odesa заявив міністр оборони Хорватій Маріо Баножич.

«Ми розуміємо ваші страждання дуже добре. Досвід нашої війни у 90-х - це причина, чому ми розуміємо, що відбувається, і через яку ми знаємо, що ви праві. Ми говоримо про підтримку в повоєнних діях, таких як розмінування», - наголосив міністр.

Він також запевнив, що Хорватія буде підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

«Європа повинна знати, що російські ракети, які падають в Україні, падають недалеко від наших власних будинків. Саме тому такі дії росії мають вплив на безпекову та економічну ситуацію в Європі. Україна може розраховувати на хорватський уряд», - сказав Баножич.

Міністр оборони України Олексій Резніков, в свою чергу, зазначив, що Хорватія допомагає Україні з перших днів повномасштабного вторгнення та підтримує її позицію на всіх зустрічах клубу Rammstein.

«Хорватія має фантастичний досвід розмінування тому, що ця країна займається гуманітарним розмінування більш як 25 років - це спадок тієї війни, яка відбулася на їх території. В Хорватії діє дуже потужний Національний центр розмінування, тому ми проговорили можливість підготовки наших інструкторів заради проведення гуманітарного розмінування українських земель. Ми домовилися про подальшу співпрацю», - розказав Резніков.

Читайте також: Резніков спростував інформацію ЗМІ щодо поставки літаків Mirage

Як повідомлялося, в Україні пропонують створити державну структуру, яка координуватиме гуманітарне розмінування території нашої держави та буде реалізовувати всі супутні організаційні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-