Резніков спростував інформацію ЗМІ щодо поставки літаків Mirage

Резніков спростував інформацію ЗМІ щодо поставки літаків Mirage

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков спростував інформацію про домовленості щодо отримання Україною французьких літаків Mirage.

Про це він заявив на брифінгу в Media Center Ukraine – Odesa, коментуючи інформацію французьких ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний представникам французьких медіа, які вболівають за Україну і дають позитивні новини. Але вони, на жаль, не відповідають дійсності. Хоча це й гарна матеріалізація ідеї, але не можу підтвердити, що «міражі» передані Україні», - сказав Резніков.

Він зауважив, що за технічними характеристиками літаки Mirage подібні до МіГ-29: обидва літаки можуть «бачити» на 60 км та уражати цілі на відстані 30 км. Водночас російські винищувачі Су-35 «бачать» на відстань більш ніж 200 км й стріляють більш ніж на 140 км.

«Ми з задоволенням будемо мати будь-які авіаційні платформи до використання Збройними силами України, але основний бойовий літак має «бачити» більш ніж на 200 км і вражати цілі на 150 кілометрів й більше», - підкреслив міністр оборони.

Читайте також: Україна вже має розпочати підготовку до отримання літаків F-16 – Ігнат

Раніше французький портал Intelligense Online повідомив, що Україна розраховує отримати щонайменше 40 французьких багатоцільових винищувачів Mirage 2000-9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-