Законопроєкт про реєстровані партнерства не відкликатимуть через осуд ПЦУ

Законопроєкт про реєстровані партнерства не відкликатимуть через осуд ПЦУ

Ексклюзив
Укрінформ
Законопроєкт про створення інституту реєстрованих партнерств не будуть відкликати через негативну позицію Синоду Православної церкви України.

Про це ініціаторка проєкту закону, народна депутатка із фракції "Голос" Інна Совсун заявила в коментарі Укрінформу.

"Щодо питання, чи планую я відкликати законопроєкт через реакцію Синоду ПЦУ, відповідь очевидна — ні", — наголосила вона.

Совсун зазначила, що відповідний документ ні до чого не зобов’язує представників церкви. "Ніхто не має через це перешкоджати праву людей бути щасливими. Церква могла б мати думку щодо вінчання. До світського шлюбу церква не має жодного відношення. А в законопроєкті йдеться навіть не про шлюб, він про реєстровані партнерства", — пояснила депутатка.

Вона також підкреслила, що більшість українців підтримують легалізацію одностатевих партнерств. У зв’язку з цим, на думку Совсун, церкві доведеться змінювати свою позицію.

"Я бачуся, я говорю з ЛГБТ-військовими, я чую про їхні проблеми — це сотні, тисячі історій. Переконана, що ми, як суспільство, маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших", — додала народна депутатка.

Раніше Синод ПЦУ ухвалив заяву, якою підкреслив неприйнятність законопроєкту "Про інститут реєстрованих партнерств" (№9103).

Читайте також: Смертна кара за гомосексуалізм: ООН засудила ухвалення закону в Уганді

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт "Про інститут реєстрованих партнерств"(№9103).

Зокрема, документ пропонує визначити, що реєстроване партнерство — зареєстрований сімейний союз двох повнолітніх осіб однієї чи різної статі, в основі якого лежить взаємоповага, взаєморозуміння, взаємопідтримка, взаємні права та обов’язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-