Синод ПЦУ вважає неприйнятним проєкт закону про цивільні партнерства

Синод ПЦУ вважає неприйнятним проєкт закону про цивільні партнерства

Укрінформ
Священний Синод Православної церкви України виступив проти законопроекту №9103 про інститут «реєстрованого партнерства».

Таке рішення ухвалено на засіданні Синоду ПЦУ, передає Укрінформ.

«Священний Синод прийняв заяву, в якій підкреслив неприйнятність законопроєкту №9103 про інститут «реєстрованого партнерства» як такого, що суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки, несе загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Синод доручив Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Епіфанію надіслати відповідні листи до Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів.

Читайте також: Епіфаній про 8 березня: Не шукайте свята в календарі – шукайте його в душі

Як повідомлялось, законопроєкт №9103 зареєстрували у парламенті 14 березня. Ним пропонується запровадити реєстроване партнерство (яке також називають «цивільним») як добровільний сімейний союз двох повнолітніх людей однієї чи різних статей. Воно не вважатиметься шлюбом, а проживання людей однією сім'єю не є реєстрованим партнерством, якщо відповідний союз не зареєстровано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-