В ОП прокоментували заяву путіна про розміщення ядерної зброї рф у білорусі

В ОП прокоментували заяву путіна про розміщення ядерної зброї рф у білорусі

Укрінформ
Президент росії володимир путін своєю заявою про розміщення у білорусі тактичної ядерної зброї фіксує свою участь у скоєнні злочину.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

«путін (рф) дуже передбачуваний. Роблячи заяву про тактичну ядерну зброю в білорусі, він зізнається, що йому страшно, він програє і йому лишилося тільки лякати тактикою. І друге: він знову фіксує свою участь у скоєнні злочину. Порушуючи договір про нерозповсюдження ядерної...», - написав Подоляк.

Читайте також: У Німеччині розкритикували рішення путіна розмістити ядерну зброю в білорусі

Як повідомлялося, путін 25 березня заявив в інтерв'ю на російському ТБ, що росія має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю.

За його словами, рішення розмістити ядерну зброю в білорусі ухвалене після того, як Велика Британія заявила про намір надати Україні снаряди зі збідненим ураном. Такі снаряди не належать до ядерної зброї.

Читайте також: путін, імовірно, збирався розмістити ядерну зброю в білорусі до вторгнення в Україну – ISW

У Білому домі заявили, що наміри звинуваченого в міжнародних злочинах путіна ніяк не вплинуть на стратегічну ядерну позицію США.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що ця заява президента рф є кроком до внутрішньої дестабілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-