Рівень забрудненості повітря у столиці низький, радіаційний фон – у нормі

Рівень забрудненості повітря у столиці низький, радіаційний фон – у нормі

Укрінформ
У Києві станом на ранок неділі рівень забрудненості повітря низький, радіаційний фон – у нормі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний портал КМДА.

«Станом на 8:00 26 березня рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві низький. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі», - йдеться у повідомленні.

На правому березі на стаціонарних пунктах моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Турівська, 28 та вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 32 (низький рівень забрудненості). А на пунктах за адресою проспект Берестейський, 97 та вул. Китаївська, 22 – 34 (також низький рівень забрудненості).

Що стосується лівого берега, то на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря склав 13 (дуже низький рівень забрудненості), а на пункті по вул. Архітектора Вербицького, 26 – 28 (низький).

Читайте також: У Києві змінили графік роботи метро та наземного транспорту

Загальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index) формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), О3 (приземний озон), CO (оксид вуглецю). Чим нижчий показник CAQI, тим краща якість повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-