Українці торік втричі збільшили кількість міжнародних поїздок із сервісом BlaBlaCar

Українці торік втричі збільшили кількість міжнародних поїздок із сервісом BlaBlaCar

Укрінформ
Сервіс з організації автоперевезень BlaBlaCar фіксує збільшення кількості міжнародних поїздок на 300%. Найпопулярнішими серед українців міжнародними автобусними сполученнями залишаються маршрути до Польщі та Молдови.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в компанії BlaBlaCar.

«З 2022 до 2023 року кількість міжнародних поїздок зросла на 300%», - йдеться у повідомленні.

Наразі в обсягах перевезень з використанням сервісу компанії внутрішні поїздки становлять 54%, міжнародні – 46%. Проте в компанії фіксують збільшення запитів на міжнародні поїздки протягом останнього року.

Лідерами за кількістю проданих квитків є Молдова та Польща, де українці зазвичай прямують до столиць – Кишинева та Варшави. Найбільший вибір автобусних сполучень за цими напрямками пропонують Київ та Львів.

Читайте також: Поляки найбільше не люблять росіян, симпатія до українців значно зросла

Водночас, за відсутності прямого авіасполучення, збільшилася кількість поїздок на довгі відстані, в тому числі до країн Західної Європи. 

Серед найпопулярніших за кількістю придбаних автобусних квитків у цьому напрямку є Франція (Париж та Ренн), Нідерланди (Амстердам) та Бельгія (Антверпен). Найбільше квитків за напрямками продано із Сум, Дніпра, Запоріжжя та Києва.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні запрацювали 178 нових міжнародних автоперевізників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-