Франція додатково виділить €6 мільйонів на розвиток Grain from Ukraine

Франція додатково виділить €6 мільйонів на розвиток Grain from Ukraine

Укрінформ
Для подальшого розвитку програми із забезпечення продовольчої безпеки в світі уряд Франції надасть Україні ще 6 млн євро.

Про це під час брифінгу в порту «Чорноморськ» заявив перший радник посла та тимчасово повірений у справах посольства Французької Республіки в Україні Бенжамен Роріг, передає Укрінформ.

«Президент Французької Республіки оголосив про виділення додаткових 6 млн євро на підтримку програм, яку реалізує Всесвітня продовольча програма. І яка спрямована на доставку українського зерна до споживачів в Ємені та Судані. Цей внесок додається до 14 млн євро, які були виділені раніше для доправлення зерна з України до Сомалі», - повідомив Роріг.

За його словами, окрім підтримки програми Grain from Ukraine, діяльність Франції щодо вирішення проблем продовольчої безпеки в світі зосереджується на трьох основних напрямках.

По-перше, це «коридори солідарності», які було запроваджено з боку ЄС і в яких Франція виступила ініціатором та одним з активних учасників. «Коридори» дозволили експортувати 17 млн т українського зерна від весни минулого року.

По-друге, йдеться про європейську ініціативу ФАО, яка спрямована на допомогу найбільш незахищеним у продовольчому сенсі країнам.

Читайте також: Пшениця для Ємену: шосте судно за програмою Grain from Ukraine відправляється з порту

По-третє, програма із збереження врожаїв, яка має на меті сприяти поставкам добрив країнам для розвитку їхнього сільськогосподарського виробництва.

«Побічним ефектом війни росії проти України у світовому масштабі є реальне погіршення ситуації з продовольчою безпекою в світі. Йдеться про низьку країн Африки, Близького та Середнього Сходу. Тому ми вітаємо цей благородний щирий жест, який зроблено з боку України для вирішення проблеми», - підсумував представник французького посольства в Україні.

Як повідомлялося, Париж виділив додаткове фінансування на розбудову Києва, також сторони домовилися про подальші кроки співпраці й про проведення виставки "Київ – незламне серце Європи" у столиці Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-