На Чернігівщині відкрили рух двома відбудованими мостами

На Чернігівщині відкрили рух двома відбудованими мостами

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відновило у Чернігівській області два мости для покращення сполучення з українськими регіонами. Один на дорозі Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, інший – на автошляху Київ – Вишгород – Десна – Чернігів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«Відновлення повноцінного руху мостами на дорозі Р-69 та М-01 у комплексі дозволяє налагодити якісне сполучення між Черніговом та громадами на протилежному боці Десни та між Черніговом та Києвом. Для області, де в результаті російської агресії було зруйновано 27 штучних споруд, це суттєво пришвидшить пасажирські перевезення, збільшить вантажообіг та допоможе повернути нормальне життя жителям Чернігівщини», - йдеться в повідомленні.

Відтепер транспорт може їхати по відновленому мосту через річку Білоус на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Це один з мостів, що забезпечує транспортний зв'язок Чернігова з Києвом по об'їзній обласного центру. Це основний маршрут для руху вантажного транспорту.

Відкрито також рух металевим модульним мостом через річку Жовідь на трасі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, переданий Чернігівщині від французької гуманітарної місії.

Читайте також: росіяни двічі обстріляли прикордоння Чернігівщини і Сумщини - 15 «прильотів»

Як повідомлялось, у грудні Агентство відновлення отримало від Франції як гуманітарну допомогу 3 металеві модульні мости для встановлення на критично важливих маршрутах.

Роботи з монтажу перших двох мостів завершено у лютому. На початку березня відбулось проведення випробування штучних споруд перед введенням в експлуатацію. Третій міст дорожники встановлять після того, як спаде рівень води на Десні.

Фото: Високий вал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-