росія змогла почати виробництво аналогів американських плавучих бомб – Defense Express

росія змогла почати виробництво аналогів американських плавучих бомб – Defense Express

Фото
Укрінформ
Тип плануючої бомби, яку російські війська використали сьогодні вночі для ударів по Сумщині, засвідчує, що росія змогла почати виробництво своїх аналогів JDAM-ER.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Defense Express.

«Став відомий тип плануючої бомби, яку рашисти використали для ударів по Сумській області в ніч на 24 березня. Defense Express з власних джерел отримав фото уламків, на яких можна упізнати так званий аналог JDAM-ER, про існування якого вперше стало відомо на початку січня цього року», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: росіяни знову обстріляли прикордоння Сумщини – 11 вибухів

Як зазначається, його вперше застосували по окупованому Донецьку, коли ця авіабомба впала у північно-західному районі міста 12 березня. А за інформацією від командування Повітряних сил ЗСУ російські війська здійснили скидання 11 плануючих бомб, як мінімум частина з яких є саме аналогами JDAM-ER, що засвідчують фото.

За інформацією видання, аналогічні уламки були якраз зафіксовані у самому Донецьку, де було точно відомо про використання комплекту, який перетворює звичайну 500-кг фугасну ФАБ-500М-62 на плануючу з корекцією за супутниковою навігацією. Зокрема, про це говорить форма крил, а також кріплення.

Читайте також: Нічний обстріл Сумщини: у Білопіллі зруйновані будівля поліції, три школи та дитсадок

Також видання повідомляє, що з огляду на фото, яке отримало видання, модуль в якому можуть розміщуватись елементи керування польотом боєприпасу вцілів. Це дозволить точно визначити систему навігації і, якщо вона складається лише із супутникової, реалізувати боротьбу з цими аналогами JDAM-ER шляхом створення завад для GPS, ГЛОНАСС та інших подібних систем. Але у будь-якому випадку, найефективнішим засобом боротьби з цією загрозою є саме знищення носіїв цих бомб.

Також вкрай важливо дізнатися походження електронних компонентів, що, можливо, дозволить придушити канали їх постачання, визначити завод-виробник готового виробу, реальну складність виробництва такого виду боєприпасу у рф, а також технологічний рівень виробництва.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) — комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільноспадні бомби у всепогодні кориговані боєприпаси.

Читайте також: Ворог випустив по Сумщині 11 керованих авіабомб та одну ракету Х-31П — Повітряні сили

Як повідомляв Укрінформ, у лютому агентство Bloomberg із посиланням на офіційних представників, пов’язаних із виробництвом зброї повідомило, що США нададуть Україні бомбу далекого радіусу дії JDAM-ER з GPS-наведенням виробництва компанії Boeing, яка здатна вражати цілі на відстані понад 70 кілометрів.

JDAM-ER може мати заряд різної ваги до понад 900 кг. Після падіння бомба розгортає крила, що дозволяє їй планувати на відстань до 70 км. Комплекти JDAM використовуються ВПС, а також ВМС Сполучених Штатів та продаються до 26 країн на різних континентах.

Фото: Defense Express

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-