ЄЦБ вимагає від Raiffeisen Bank виходу з російського ринку – Reuters

ЄЦБ вимагає від Raiffeisen Bank виходу з російського ринку – Reuters

Укрінформ
Європейський центральний банк (ЄЦБ) вимагає від австрійського Raiffeisen Bank закрити бізнес у росії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на пʼять джерел, передає Укрінформ.

За словами джерела агентства, ця вимога до банку з'явилися після візиту до Відня високопосадовця з питань санкцій Державного департаменту США, в ході якого він висловив стурбованість з приводу діяльності Raiffeisen у росії.

Співрозмовники агентства зазначили, що ЄЦБ не вимагає негайного виходу банку з російського ринку, а лише наполягає на формуванні плану дій зі згортання діяльності банку в рф. Одне із джерел видання сказало, що такий план може містити як продаж, так і закриття російського підрозділу банку.

«Ми просили банки продовжувати уважно стежити за бізнесом у росії, а в ідеалі — скоротити його та згорнути, наскільки це можливо», — сказав речник ЄЦБ, додавши, що те саме робили з усіма зацікавленими установами, після вторгнення рф в Україну.

Однак, за словами співрозмовника агентства, поки Raiffeisen Bank не має наміру надавати такий план, а деякі співрозмовники серед австрійських чиновників визнали дії ЄЦБ необґрунтованим втручанням.

Сам банк запевняє, що скоротив кредитування в росії, прискорює оцінку бізнесу та розглядає «ретельно контрольований вихід».

Читайте також: Bershka, Pull&Bear та Zara повернуться до росії під іншими назвами - ЗМІ

Raiffeisen після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну став одним із ключових західних банків у росії — на нього припадає близько чверті всіх переказів у євро до країни. Багато західних компаній, у тому числі французький банк Societe Generale, вже залишили росію.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції України внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-