У Львові відкрили протезну майстерню у реабілітаційному центрі «Незламні»

У Львові відкрили протезну майстерню у реабілітаційному центрі «Незламні»

Фото
Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили протезну майстерню. Тут працюватимуть 10 спеціалістів, які за місяць зможуть виготовляти 100 протезів для українців, які постраждали внаслідок війни.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

“Ми відкриваємо цю майстерню, щоби уп’ятеро збільшити наші потужності. Щомісяця до нас звертається все більше українців, які втратили кінцівки. І наш обов’язок про них потурбуватися. Кожен, хто звертається з ампутацією, має бути прооперований і запротезований, щоб якомога швидше відновитися та повернутися до максимально повноцінного життя», - сказав гендиректор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Майстерня протезування розрахована одразу на 10 робочих місць, що дозволить встановлювати сотню протезів на місяць. Нині у команді Центру вісім фахівців. Це як протезисти із багаторічним досвідом роботи, так і молоді спеціалісти. Серед них Ілля Пилипенко - танкіст, що втратив ногу в бою. Захисник саме проходить лікування в Центрі «Незламні». Невдовзі він отримає свій протез.

“Це дуже хвилюючий для мене момент. Довгий час я думав над тим, чим тепер буду займатись, як далі жити. І тоді мені запропонували приєднатись до команди “Незламних” у Львові. Для мене важливо, що я зможу допомагати тим, хто також постраждав у війні”, - каже військовий.

Майстерня розміщена на першому поверсі головного корпусу Лікарні Святого Пантелеймона. Площа приміщень - 250 м². Тут знаходиться гіпсова кімната, де виготовлятимуть гіпсові негативи, кабінети з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, а також примірочний та тренувальний зали.

У реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові відкрили протезну майстерню / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Аби мотивувати пацієнтів, у протезній майстерні розміщені фото українців, які уже отримали протези у Центрі. Від вересня 2022 року тут встановлено більш як сотню протезів, десять з яких - біонічні протези рук.

Під час відкриття майстерні пацієнти, зокрема, протезами намалювали картину сходу сонця, як символу початку нового дня і нового життя. Перший мазок фарбою зробив Микита Бабуркін, пацієнт, який нещодавно отримав біонічний протез правої руки. З його слів, малювати хоч і непросто, але тепер для нього теж можливо. Далі до полотна підходили пацієнти та лікарі, зокрема, 13-річний Дмитро, перша дитина, яка отримала міоелектричний протез руки в Україні. Картину згодом розмістять на стіні нового корпусу Національного реабілітаційного центру «Незламні», відкриття якого заплановано на квітень.

Читайте також: Лікарі вперше встановили протез мітрального клапана у живе серце

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили мобільну майстерню протезування. Це був оснащений обладнанням з контейнер, де виготовлятимуть протези, і приміщення, де пацієнтам робили примірки та гіпсові негативи. Мобільну майстерню разом з обладнанням та комплектуючими лікарня отримала від Мальтійської служби допомоги за підтримки Уряду Німеччини та Міністерства охорони здоров'я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-