Родичам зниклих безвісти нагадали, куди передавати їхні персональні дані

Родичам зниклих безвісти нагадали, куди передавати їхні персональні дані

Укрінформ
Персональні дані зниклих безвісти слід передавати виключно до державних органів, які займаються їхнім розшуком.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

Котенко зазначив, що родичі зниклих безвісти продовжують публікувати їхні фото та персональні дані в соцмережах і тематичних чатах, а також наголосив, що персональні дані зниклих осіб слід повідомляти виключно державним органам, які займаються їхнім розшуком.

Зокрема інформацію про зниклих можна повідомляти Уповноваженому зі зниклих безвісти, Національному інформаційному бюро, Координаційному штабу, Службі безпеки України, Національній поліції.

Читайте також: Зниклі безвісти також залучені у процеси обміну полоненими – Координаційний штаб

“Щоб не нашкодити своїм рідним і не потрапити на гачок шахраїв, зберігайте інформаційну безпеку. Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації”, - закликав Котенко.

Про те, як діяти і яку інформацію повідомляти, якщо людина тривалий час не виходить на зв’язок, можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зібрав списки осіб, які перебувають у полоні або зникли безвісти за особливих обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-