Лубінець зібрав списки військовополонених та зниклих безвісти

Лубінець зібрав списки військовополонених та зниклих безвісти

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів велику зустріч з родичами військовополонених та зниклих безвісти військових.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

“Провів велику зустріч з родичами військовополонених та зниклих безвісти військових частин ЗСУ, ДПСУ, НГУ, Львівського гарнізону та іншими формуваннями спільно з представником Уповноваженого в системі органів сектору безпеки і оборони Олександром Кононенком”, - написав омбудсмен.

Лубінець поінформував родичів про комунікацію з уповноваженою з прав людини російської федерації тетяною москальковою, відмову російської сторони провести обмін “всіх на всіх” та репатріацію важкопоранених.

За його словами, “дискусія була максимально відвертою”. З родичами обговорили бездіяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста. Лубінець наголосив, що публічність із персональними даними щодо конкретних військовослужбовців лише шкодить процесам. Також він порадив родичам напряму звертатися до МКЧХ, щоб їхні представники відвідували місця утримання військовополонених та забезпечували їхні права, наприклад на листування.

Читайте також: Зниклі безвісти також залучені у процеси обміну полоненими – Координаційний штаб

Наприкінці зустрічі зібрав у родичів звернення та списки їхніх рідних, які знаходяться в полоні, або зникли безвісти за особливих обставин.

Як повідомляв Укрінформ, у процес обміну військовополоненими залучені як ті, чий полон підтверджений, так і зниклі безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-