Сапери ЗСУ за рік війни знешкодили 45 тисяч вибухонебезпечних предметів

Сапери ЗСУ за рік війни знешкодили 45 тисяч вибухонебезпечних предметів

Інфографіка
Укрінформ
Сапери Збройних сил України з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації знешкодили понад 45 тис вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Телеграмі.

З початком широкомасштабного вторгнення рф проблема забруднення мінами, боєприпасами, вибухонебезпечними предметами територій України набула загальнодержавного масштабу.

"За попередніми оцінками, на даний час вибухонебезпечними предметами забруднено понад 130 тисяч квадратних кілометрів території України. Це майже третина території нашої держави", - зазначили в Міноборони.

За інформацією управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗС України, наразі до виконання завдань з розмінування звільнених територій залучено більше 20 груп розмінування Командування Сил підтримки ЗС України.

Інженерно-саперні підрозділи наразі працюють у Київській, Харківській, Херсонській областях. Частково на території Чернігівської та Черкаської громад, на об’єктах військових частин.

Читайте також: Друга «воєнна» посівна: виклики розмінування і матеріального забезпечення

З лютого минулого року сапери перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів понад 1747,5 гектарів місцевості, майже 170,5 км ліній електропередач, 40 км газопроводів, 190,6 км доріг, 317 143 квадратних метрів будівель. Виявили та знешкодили понад 45 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів.

"Варто зауважити, що смертоносне залізяччя становить загрозу не лише функціонуванню критично важливих об’єктів інфраструктури, життю та здоров’ю населення України, але й перешкоджає свободі пересування, перекриває доступ до засобів існування й обмежує можливості для вільного розвитку суспільства в цілому", - наголосили в Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розробили план розмінування сільськогосподарських земель.

Фото: Олександр Павлюк, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-